wat is diamond painting?

Diamond painting

Diamond painting worden gemaakt door middel van een nieuwe ambacht, dat de kunstwereld heeft overgenomen en erg populair is onder de doe-het-zelvers. In korte tijd is het ontzettend populair geworden. Maar wat is diamond painting nou precies? En wat kun je er nog meer mee? Dat zullen we hieronder bespreken.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is de naam van een mozaïek kunstvorm, waarin de kunstenaar een schilderij maakt door kleine steentjes die schitteren als diamanten, op een canvas te plakken. Dit gebeurt door middel van verschillende nummers die corresponderen met verschillende kleuren. De schilder hoeft alleen maar een diamantsteentje te pakken en deze op het canvas te plakken. Alle steentjes samen zorgen voor een prachtig schilderij dat schittert, net zoals echte diamanten doen.

wat is diamond painting

Deze manier van schilderen is vrij eenvoudig om mee te beginnen. Het vereist geen voorafgaande ervaring van jou als schilder. Je hoeft niet veel tijd te besteden aan het leren over diamond paintings om een mooi schilderij te maken. Het is een manier van kunst creëren die voor ontspanning zorgt. Het maken van een diamond painting is erg verslavend, en je zal waarschijnlijk niet genoeg hebben aan het maar een enkele keer doen.

Diamond paintings schilderen klinkt voor veel mensen wel interessant, maar vaak weten ze niet goed wat het nou precies allemaal in houdt. Het maken van een diamond painting is een ambachtelijke hobby, waarbij je een schilderij ‘kit’ krijgt, met alle materialen en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw eigen diamond painting te maken. Je moet de kleurrijke, glanzende steentjes op een canvas plakken, waarop letters en symbolen staan afgedrukt om je te helpen het juiste steentje op de juiste plek te krijgen.

Het proces van het maken van een diamond painting kan heel intimiderend klinken, en het kan voelen als een enorme onderneming voor je er aan begint, maar als je eenmaal begint met schilderen dan valt dat allemaal weg. Het meest belangrijke wat je moet doen voordat je überhaupt aan een taak begint, is begrijpen hoe het werkt. Je kan niet zomaar een kast in elkaar zetten en verwachten dat je precies weet welke plank waar moet. Zo werkt het ook met het maken van diamond paintings.

Diamond painting eigen foto

nu weet je wat is diamond painting, met diamond painting is het ook mogelijk om je eigen foto te maken. Je kan dus je mooiste foto’s omzetten naar een diamond painting eigen foto. Wat is er nou leuker dan je eigen foto’s op de muur, en dan ook nog in diamond painting stijl? En wat doe je nou met je diamond painting eigen foto als je er klaar mee bent?

Het voltooien van een diamond painting eigen foto is een prestatie op zich, maar als je juist meerdere diamond paintings hebt kan het een hele klus zijn om ze allemaal op te slaan. De beste manier om je diamond painting eigen foto weer te geven is door het in te lijsten en op te hangen. Net zoals je met elk ander stuk kunst zou doen!

Hopelijk heeft dit artikel wat vragen die je kan hebben over diamond painting opgehelderd en heb je nu een beter begrip van hoe het werkt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.